BOERenmarkt XL

Ontdek, proef en beleef het culinaire foodfestival
Zondag 9 en maandag 10 september 2018

Laat je verrassen door al het heerlijks dat de provincies te bieden hebben op de BOERenmarkt XL! Op deze gratis toegankelijke markt ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer en collega-restaurants.

Dutch Cuisine
Tijdens uw bezoek aan de BOERenmarkt XL maakt u op laagdrempelige wijze kennis  met het rijke assortiment aan producten en ingrediënten van Nederlandse bodem. Dit jaar staat de BOERenmarkt XL in het teken van Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. Bij Dutch Cuisine spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Samen hebben wij restaurants benaderd uit alle provincies om u te laten zien en proeven wat Nederland allemaal voor moois te bieden heeft. Elke restaurateur zal samen met zijn boer (groente, fruit, wijn, kaas, bier, vlees, vis etc.) een gerecht serveren volgens de richtlijnen van Dutch Cuisine. Bezoekers kunnen een strippenkaart aanschaffen voor slechts € 55,00, waarmee alle aanwezige provincies geproefd kunnen worden.

De BOERenmarkt XL kunt u bezoeken op zondag van 11:00 uur tot 20:00 uur en op maandag van 11:00 uur tot 19:00 uur.

 De volgende restaurateurs vindt u op  De Boerenmarkt:

Zondag:
De Vlindertuin, De Nieuwe Winkel, De Tuinkamer, De Zwaan, De Oesterij, Basaal, Bord’eau, De Mandemaaker, ’t Nonnetje, ROC Friese Poort, De Ganzenbar en Eindeloos.

Maandag:
Heeren van Harinxma, Herberg onder de Linden, Dorset, Kaatje bij de Sluis, Het Koetshuis, ROC Koning Willem I College, Katseveer, Merlet, Bentinck, Basiliek, De Bras en Boompjes.

Maar er is nog veel meer te zien en te beleven tijdens de BOERenmarkt XL! In ons Geheim Restaurant dineert u 3-gangen op een bijzondere locatie. Al uw zintuigen zullen geprikkeld worden! Op een speciale rondvaartboot worden proefvaarten verzorgd, die gratis bijgewoond kunnen worden, tevens vinden er exclusieve wijn– en whiskytastings plaats. Tijdens de Cheese war workshop leert u kaas pairen met wijn of bier. De Meisjes van Plezier zorgen weer voor animatie en De Koperen Kees (het restaurant van Theater De Spiegel) wordt omgetoverd tot Brass Boer, het beach-restaurant van Jonnie & Thérèse op Bonaire. Met lokale en wereldse gerechten geven zij een tropisch tintje aan de BOERenmarkt XL. Club Cele organiseert in samenwerking met Rabobank IJsseldelta een interessante meet-Up over Innovatie in Foodwaste en Gastronomixs verzorgt o.a. een studentclass. Uiteraard mogen spectaculaire kookwedstrijden niet ontbreken. Tijdens de HillBilly Contest gaan 6 jonge talenten het opnemen tegen elkaar in een spectaculaire cook-off. Op zondag gaan zij met een landkaart op pad om ingrediënten uit de regio te verzamelen om vervolgens tijdens de cook-off op maandag van 13:00 tot 15:00 uur twee gerechten te bereiden met deze ingrediënten en twee ingrediënten kenmerkend voor hun regio. De jury bestaat uit Jonnie Boer, Mac van Dinther en Thijs Meliefste (Winnaar 2016). De VanDrie Group Kookwedstrijd staat in het teken van kalfsvlees, studenten van de ROC Sterrenklas Amsterdam zullen het tegen elkaar opnemen op zondag 9 september. In de jury onder meer Julius Jaspers.