HillBilly Contest

De deelnemers aan de HillBilly Contest starten op zondag 9 september om 12.00 uur. Zij dienen 2 ingrediënten mee te nemen die kenmerkend zijn voor de regio waar hij/zij vandaan komt en waar hij/zij graag mee kookt. Hiervan wordt één ingrediënt per gerecht gebruikt. Iedere deelnemer ontvangt een wedstrijdmap, waarin onder meer een landkaart zit met daarop een selectie van onze leveranciers, producenten en wildplukplekken in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom De Librije. Er staan 6 Mercedes* Benz A klasses ter beschikking met chauffeur*, zij zullen de deelnemers en hun assistenten rondrijden. De opdracht is om bij deze leveranciers, producenten en boeren ingrediënten af te halen en om 16.30 uur terug te zijn bij De Librije.

*Met dank aan Mercedes Benz Wensink en Corée Chauffeursdiensten.

Voorbereiding
De deelnemers hebben dan anderhalf uur de tijd om technisch aan de twee gerechten te werken en alle voorbereidingen te treffen. Hierbij mogen zij alle apparatuur van Librije’s Atelier gebruiken. Vervolgens gaan alle producten in de koelbox en worden veilig opgeborgen.
Op maandag 10 september worden deze koelboxen ’s middags naar een ponton op de BOERenmarkt XL
gebracht. Op dit ponton hebben de deelnemers en hun assistent nog twee uur de tijd om de twee gerechten voor 4 personen te bereiden op een Big Green Egg Large met diverse accessoires.

De jury
Tenslotte worden de gerechten beoordeeld door een topjury bestaande uit: Jonnie Boer, Mac van Dinther en
Thijs Meliefste (Winnaar 2016). De prijsuitreiking vindt dezelfde avond plaats op het podium van Theater De Spiegel. De winnaar van de HillBilly Contest gaat naar huis met de Big Green Egg XXLarge
t.w.v. € 5.995,-.
Deelnemers: Mike & Jim Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg), Takis Panagakis (Elea, Rijswijk), Estée Strooker (‘t Amusement, Arnhem), Jef van den Hout (The French Connection, Amsterdam), Jermain de Rozario (De Rozario, Helmond) en Jean Thoma (Sjuuteeänjd, Schinnen)