HillBilly Contest

De deelnemers aan de HillBilly Contest starten op de zondag. Iedere kandidaat neemt twee ingrediënten mee die kenmerkend zijn voor de regio waar hij/zij vandaan komt en waar hij/zij graag mee kookt. Hiervan wordt één ingrediënt per gerecht gebruikt. Elke deelnemer ontvangt een wedstrijdmap. Hierop staat een landkaart met daarop een selectie van onze leveranciers, producenten en wildplukplekken. Allen in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom De Librije. Er zullen staan zes Mercedes* ter beschikking staan met chauffeur**, die de deelnemers en hun assistenten rondrijden. De opdracht is om bij deze leveranciers, producenten en boeren ingrediënten af te halen en om 16.30 uur terug te zijn bij De Librije.

Met dank aan Mercedes Benz Wensink* en Corée Chauffeursdiensten**.

Voorbereiding
De deelnemers hebben dan anderhalf uur de tijd om technisch aan de twee gerechten te werken en alle voorbereidingen te treffen. Hierbij mogen zij alle apparatuur van Librije’s Atelier gebruiken. Vervolgens gaan alle producten in de koelbox en worden veilig opgeborgen. Op de maandag worden deze koelboxen ’s middags naar een locatie op de BOERenmarkt XL gebracht. Op deze locatie hebben de deelnemers en hun assistent nog twee uur de tijd om de twee gerechten voor 4 personen te bereiden op een Big Green Egg Large met diverse accessoires.

De jury
Tenslotte worden de gerechten beoordeeld door een topjury. De prijsuitreiking vindt dezelfde avond plaats op het podium van Theater De Spiegel. De winnaar van de HillBilly Contest gaat naar huis met de Big Green Egg XXLarge t.w.v. € 5.995,-. De deelnemers zullen nog bekend gemaakt worden.