De renaissance van de Spaanse avant-garde

Mateu Casañas, Oriol Castro & Eduard Xatruch
Disfrutar ★★, No. 9 / 50 Best 2019
Barcelona, Spanje

Disfrutar vertaalt zich grofweg naar “plezier door genot”. Deze ervaring wordt door een 30-tal gerechten op de menukaart gegarandeerd, stuk voor stuk op een spectaculaire manier zijn bereid en gepresenteerd. Gazpacho als broodje, vloeibare salade, krokant eigeel. Het geheel doet ons terecht denken aan de geweldige tijden van El Bulli. Het kooktrio maakte 15 jaar lang deel uit van het senior creatieve team van Ferran Adrià, en zette de traditie van de zogenaamde moleculaire keuken voort. Ze ontwikkelen dit genre van de Spaanse avant-garde verder en streven naar een stoere, zelfs gedurfde stijl van koken die op een vermakelijke, excentrieke en surrealistische manier aan de gasten wordt gepresenteerd. De focus ligt echter op het streven naar de ultieme smaak, die zich duidelijk door de mediterrane stijl geïnspireerd wordt. De drie besloten na de sluiting van El Bulli zakenpartners te worden. In 2012 openden ze hun restaurant Compartir en twee jaar later Disfrutar. In de ’s werelds 50 beste restaurants van 2019, belandde Disfrutar op nummer 9.
www.disfrutarbarcelona.com