Felix Schneider ETZ komt echt op gang.
De consequente regionale keuken van Felix Schneider.

Felix Schneider
ETZ ★★
Neurenberg, Duitsland

Al in zijn tijd als chef-kok van het voormalige restaurant Aumer’s La Vie in Neurenberg, dat onder zijn leiding een Michelinster kreeg, raakte Felix Schneider geïnteresseerd in oude groente- en fruitsoorten en startte hij zijn eigen tuinderij.
In 2015 trad hij toe tot de bedrijvengroep van Jens Brockerhof als chef-kok van het restaurant Sosein in Heroldsberg, net buiten Neurenberg. Hier implementeerde hij steeds meer een avant-gardistische natuurkeuken waarin consequent met regionale producten werd gewerkt. Hij ontwikkelde een kenmerkende stijl waarmee hij al snel faam verwierf. De Michelin eerde hem met twee sterren. Maar Felix en zijn team wilden meer; het concept bij Sosein was nog te onstabiel. Het had het karakter van een experiment.
Schneider wilde meer eigen verantwoordelijkheid, meer gedurfd en vastberaden door ontwikkelen. De sluiting bood tijd voor reflectie. Nu moest het een nieuw eigen restaurant worden. En het werd ETZ, Frankisch voor Nu. ETZ is tijd voor actie, ETZ is tijd voor een koerswijziging. En het hele Sosein-team van Schneider was erbij. Teamspirit is een ongelooflijke waarde, zegt Schneider. Het ETZ was aanvankelijk een jaar lang als pop-up ondergebracht in de Bindergass Theke, een evenementenlocatie in het centrum van Neurenberg. Een oude slagerij doet dienst als laboratorium en productiefaciliteit. Onlangs hebben ze hun definitieve locatie betrokken in de Wiesenthalstraße 40 in Neurenberg. Een plek van waardering in elk opzicht.
www.etzrestaurant.de