Jonnie’s playground

Jonnie Boer
De Librije ★★★, No. 69 / 100 Best 2021
Zwolle, Nederland

Jonnie Boer kwam in 1986 als kok naar De Librije. Op zijn 23e werd hij er chef-kok. Kort daarna kwam Thérèse als sommelier in het restaurant werken. De vonk tussen hen sloeg snel over.  Tot de dag van vandaag vormen ze een uniek, geweldig team. Om het even waar en hoe, Jonnie en Thérèse worden altijd in één adem genoemd.

De Librije is samen met Librije’s Hotel gevestigd in de gerenoveerde voormalige vrouwengevangenis. Het restaurant bevindt zich in het ruime atrium van het hotel, onder een imposant glazen dak. Je zit er met uitzicht op de hemel en beleeft zon, nacht, wolken, regen en sneeuw van zeer dichtbij.

Jonnie Boer is als een vis in het water in zijn restaurant en sprankelt van de energie. Zijn verbondenheid met de natuur is in vele hoedanigheden te vinden. Werken met regionale producten is zijn specialiteit. Duurzame streekproducten worden met creatieve technieken omgetoverd tot kunstwerkjes op de borden van de gasten.

In het restaurant staan kiemende groenten en kruiden, om de gasten het verhaal achter hun gerechten te laten zien. In het midden van het restaurant staat een boom die hij in zijn nabijgelegen woonplaats Giethoorn heeft uitgegraven. Ook de oude, legendarische Chef’s table heeft nog steeds een plek in het restaurant. Alles bij elkaar genomen kan men bij De Librije zeer ontspannen genieten van grote culinaire kunsten in een ongedwongen sfeer.

www.librije.com