Boer&Markt

Ontdek, proef en beleef het gastronomische food event

Laat je verrassen door al het heerlijks wat Nederland te bieden heeft op de Boer&Markt! Op deze markt ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer en collega-restaurants.

Tijdens uw bezoek aan de Boer&Markt maakt u op laagdrempelige wijze kennis met het rijke assortiment aan producten en ingrediënten van Nederlandse bodem. Restaurants uit heel het land zijn aanwezig om u te laten zien en te laten proeven wat Nederland allemaal voor moois te bieden heeft. Elke restaurateur zal samen met zijn boer (groente, wijn, vlees, etc.) een gerecht serveren en lichten daarbij graag de ambacht toe.

Maar er is nog veel meer te zien en te beleven tijdens de Boer&Markt! Op een speciale rondvaartboot worden rondvaarten verzorgd. Hierop vinden diverse workshops plaats waar deelname gratis is. Tevens vinden er exclusieve wijn proeverijen plaats. Tijdens de Cheese war workshop leert u kaas paren met wijn of bier.

Het loadingdock van theater De Spiegel wordt omgetoverd tot een pop-up restaurant van alle Brass Boers. Proef de smaken van Brass Boer Bonaire, Brass Boer Curaçao en Brass Boer Thuis (Zwolle) op één plek. Uiteraard mogen spectaculaire kookwedstrijden niet ontbreken. Tijdens de HillBilly Contest gaan 6 teams van jonge talenten het opnemen tegen elkaar in een spectaculaire cook-off. Op zondag gaan zij met een landkaart op pad om ingrediënten uit de regio te verzamelen om vervolgens tijdens de cook-off op maandag de gerechten te bereiden.  Of de VanDrie Group Kookwedstrijd die in het teken staat van kalfsvlees, waarin studenten van Sterklas, Cas Spijkers Academie, Drenthe College en ROC Friese Poort het tegen elkaar zullen opnemen.

Om toegang te krijgen tot de Boer&Markt, dient u toegangstickets te hebben. Deze kunnen ook bij de entree van het evenement aangeschaft worden. 

Openingstijden Boer&Markt:
Zondag 11.00 – 20.00
Maandag    11.00 – 19.00