Holistische Dining Experience

Rasmus Munk
Alchemist ★★
Kopenhagen, Denenmarken 

Alles is anders in de Alchemist. Er wordt gezegd dat dit restaurant het dapperste avant-garde restaurant van onze tijd is. En inderdaad, een avond in het futuristische rijk van Rasmus Munk is verbazingwekkend en verbluffend. Met hulp van een investeerder heeft hij een oude fabriekshal omgetoverd tot een wereld van culinaire belevenissen. Er werd 13 miljoen euro geïnvesteerd. Toneel professionals, sounddesigners en artiesten zorgden voor een fantastisch visueel concept. In de eetkamer zitten de gasten aan een lange kronkelende marmeren tafel, daarboven een koepel waarin beelden worden geprojecteerd: kwallen, sterren, een regen van bloemen. In de Aperitif Lounge strekt zich een glazen wijnkelder uit over drie verdiepingen.

Maar de sterke visuele aanwezigheid is niet de focus van het concept van Munk. Hij vertrouwt op een holistische ervaring. Zijn menu bestaat uit zo’n 40 gangen die verrassen, amuseren en provoceren. Het wordt geserveerd in een siliconen schedel, knetterende visbouillonfolie wordt geserveerd op een kabeljauwkaak, een toespeling op het plastic afval van de zeeën. Dergelijke berichten zijn belangrijk voor Munk. Door de vorming van zijn creaties grijpt de chef terug op het repertoire en de uitrusting van de moleculaire keuken.
www.alchemist.dk