BOERenmarkt XL

Ontdek, proef en beleef het culinaire foodfestival

Laat je verrassen door al het heerlijks dat de provincies te bieden hebben op de BOERenmarkt XL! Op deze markt ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer en collega-restaurants.

Tijdens uw bezoek aan de BOERenmarkt XL maakt u op laagdrempelige wijze kennis  met het rijke assortiment aan producten en ingrediënten van Nederlandse bodem. Restaurants uit alle provincies zijn aanwezig om u te laten zien en te laten proeven wat Nederland allemaal voor moois te bieden heeft. Elke restaurateur zal samen met zijn boer (groente, wijn, vlees, etc.) een gerecht serveren.

Maar er is nog veel meer te zien en te beleven tijdens de BOERenmarkt XL! Op een speciale rondvaartboot worden proefvaarten verzorgd, die gratis bijgewoond kunnen worden, tevens vinden er exclusieve wijn– en whiskytastings plaats. Tijdens de Cheese war workshop leert u kaas pairen met wijn of bier. KEES (het restaurant van Theater De Spiegel) wordt omgetoverd tot Brass Boer, het beach-restaurant van Jonnie & Thérèse op Bonaire. Met lokale en wereldse gerechten geven zij een tropisch tintje aan de BOERenmarkt XL. Uiteraard mogen spectaculaire kookwedstrijden niet ontbreken. Tijdens de HillBilly Contest gaan 6 jonge talenten het opnemen tegen elkaar in een spectaculaire cook-off. Op zondag gaan zij met een landkaart op pad om ingrediënten uit de regio te verzamelen om vervolgens tijdens de cook-off op maandag twee gerechten te bereiden.  Of de VanDrie Group Kookwedstrijd die in het teken staat van kalfsvlees, waarin studenten van ROC Sterrenklas Amsterdam, Cas Spijkers Academie en het ROC Friese Poort het tegen elkaar zullen opnemen.