HillBilly Contest

De deelnemers aan de HillBilly Contest starten op de zondag. Iedere kandidaat neemt twee ingrediënten mee die kenmerkend zijn voor de regio waar hij/zij vandaan komt en waar hij/zij graag mee kookt. Hiervan wordt één ingrediënt per gerecht gebruikt. Elke deelnemer ontvangt een wedstrijdmap. Hierop staat een landkaart met daarop een selectie van onze leveranciers, producenten en wildplukplekken. Allen in een straal van ongeveer 60 kilometer rondom De Librije. Er staan zes Mercedes* ter beschikking met chauffeur**, die de deelnemers en hun assistenten rondrijden. De opdracht is om bij deze leveranciers, producenten en boeren ingrediënten af te halen en om 16.30 uur terug te zijn bij De Librije.

Met dank aan Wensink Mercedes-Benz* en Corée Chauffeursdiensten**.

Jubileum editie

Dit jaar willen we extra uitpakken vanwege de jubileum editie van Chefs (R)evolution. In de voorgaande jaren nam de chef enkel een assistent mee. Nu wordt er ook gevraagd zijn of haar maître of sommelier mee te nemen. Waar de chef en de assistent zorgen voor het eten, zorgt de maître voor 2 bijpassende dranken: 1 cocktail en 1 wijn. Het duo wordt dus uitgebouwd naar een trio.

Voorbereiding
De deelnemers hebben dan anderhalf uur de tijd om technisch aan de twee gerechten te werken en alle voorbereidingen te treffen. Hierbij mogen zij alle apparatuur van Librije’s Atelier gebruiken. Vervolgens gaan de producten in de koelbox en worden veilig opgeborgen. Op maandag worden deze koelboxen ’s middags naar een locatie op de BOERenmarkt XL gebracht. Op deze locatie hebben de deelnemers en hun assistent nog twee uur de tijd om de twee gerechten voor 4 personen te bereiden op een Big Green Egg Large met diverse accessoires.

De jury
Tenslotte worden de gerechten beoordeeld door een topjury. De prijsuitreiking vindt dezelfde avond plaats op het podium van Theater De Spiegel. De winnaar van de HillBilly Contest gaat naar huis met de Big Green Egg XXLarge t.w.v. € 5.995,-.

Deelnemers
Joost Bax, Joris Bijdendijk, Jeroen & Marleen Brouwer, Mike Cornelissen, Takis Panagakis en Jermain de Rozario