Restaurateurs 

De Boer&markt: Ontdek, proef en beleef het culinaire foodfestival!

Laat je verrassen door al het heerlijks dat Nederland te bieden heeft op de Boer&Markt! Op deze markt ontdek jij de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie & Thérèse Boer en collega-restaurants. Tijdens jouw bezoek aan de Boer&Markt maak je op laagdrempelige wijze kennis met het rijke assortiment aan producten en ingrediënten van Nederlandse bodem. Restaurants uit heel het land zijn aanwezig om jou te laten zien en te laten proeven wat Nederland allemaal voor moois te bieden heeft. Elke restaurateur serveert samen met zijn boer (groente, wijn, vlees, etc.) een gerecht.

Zondag

– Bokkedoorns**

– De Heeren van Harinxma*

– Salty Seafood

– In den Rustwat

– Bloemenbeek*

– Sukerieje

– Marigold – Onno Kokmeijer

– Dorset

– Merlet*

– Bar Senang

– Brasserie Jansen

– Chickenbar

Maandag

– Bokkedoorns**

– De Heeren van Harinxma*

– Salty Seafood

– Kaatje bij de Sluis*

– Het Koetshuis*

– Julemont**

– Marigold – Onno Kokmeijer

– Basiliek

– Restaurant 273

– Bar Senang

– Brasserie Jansen

– Chickenbar

Bokkedoorns**
Bij Bokkedoorns staan eigenaar Pascal Beerens, chef Roy Eijkelkamp en maître Niels van Overmeire aan het stuur. Proef de Klassiek Franse keuken, waar ook gebruik wordt gemaakt van eigentijdse invloeden en geniet van het brede scala aan wijnen.

De Heeren van Harinxma*
Het enige restaurant in Friesland welke bekroond is met een Michelinster. Chef Arjan Bisschop maakt de mooiste creaties met pure producten. Maar vergeet niet de spannende collectie aan bekende en onbekende wijnen, nauwkeurig geselecteerd door sommeliers Almar Wessels en Vladimir Sarkisyan.  

Salty Seafood
Ondanks dat Salty pas net het levenslicht heeft gezien, ben je ervan verzekerd dat je bij chef Nino Willems het beste en het lekkerste uit de zee geserveerd krijgt. Na zeven leerzame jaren bij De Librije is Nino zijn eigen zaak gestart. Proef in Zwolle het Zeeuwse hart van Nino.

In den Rustwat
Met zijn historische achtergrond heeft In Den Rustwat een ontzettend mooi verhaal te vertellen. Eigenaar en chef Marcel van Zomeren geeft zijn gasten de ultieme beleving door veel liefde en tijd te investeren en topkwaliteit producten te gebruiken.  

Bloemenbeek*
Geniet bij Bloemenbeek van de passie en het goede leven. In deze keuken proef jij een eigentijdse en meesterlijke cuisine op Franse en mediterrane basis met een melange van de beste oogst uit eigen streek en het mooiste uit eigen wijnkelder.

Sukerieje
In de Sukerieje serveren ze de lekkerste gerechten waar kruiden en groeten centraal staan. Chef Martijn Kuik verrast gasten graag, het liefst met de mooiste producten uit de Vechtdal. Zijn vrouw Claudia Oro verzorgt met innemende aandacht de perfecte service.

Marigold – Onno Kokmeijer
Marigold is de enige standhouders op het event dat geen restaurant is. Het is een culinair ei, gelegd door koninklijke witte kippen. Met zijn krachtige gele dooier en intens romige structuur is het een magnifiek ei die onder andere in De Librije geserveerd wordt.

Dorset
Wanneer je binnenstapt bij Dorset, wordt je allereerst wam onthaalt bij de voordeur met een glaasje bubbels. Eenmaal aan tafel, proef je de bevlogenheid van de vakidioten uit de keuken. Graag kruiden ze de klassieke keuken met internationale invloeden en halen ze hun ingrediënten bij lokale leveranciers.

Merlet*
Jonathan Zandbergen is sinds 2015 chef voor Merlet. Traditie en innovatie vormt de basis van zijn kookwijze. Met de mooie open keuken, sfeervolle openhaard en het stijlvol ingerichte restaurant is Merlet een niet alleen een plezier voor de smaakpupillen, maar ook voor het oog.

Bar Senang
Na vele malen naar het oosten van de wereld te zijn geweest, brengen Jonnie & Thérèse Boer een stukje authentiek oosters naar het westen. Proef bij Bar Senang de smaken uit allerlei oosterse landen. Waan je in Azië. Voel je Senang.

Brasserie Jansen
Het nieuwste familielid van De Librije familie. Bij Brasserie Jansen kan je lekker simpel eten, maar toch innovatief. Proef de smaken uit het buitenland zoals, Parijs, New York en Sicilië. Bij Brasserie Jansen leef je in het moment en geniet je met volle teugen.

Chickenbar
De Chickenbar is een nieuw concept uit de koker van Jonnie en Thérèse. Eerst te vinden op Chefs (R)Evolution, later op het mooie Bonaire aan het strand. Bij de Chickenbar zijn er alleen gerechten te vinden met, jawel, kip!

Kaatje bij de Sluis*
Kaatje bij de Sluis is zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig restaurant met een idyllisch beeld op een sluit met typerende bakstenen huisjes. Sinds 1978 heeft het altijd minimaal 1 Michelin ster gehad.  Op het menu zijn er spraakmakende bio- en streekproducten te vinden.

Het Koetshuis*
In de keuken van Het Koetshuis staat chef Tom Lamers, die ooit leerling-kok van toenmalig chef Wicher Löhr. Proef de klassieke gerechten of ga juist voor de modernere ingevingen van Tom en laat je culinaire verhaal afsluiten door de uitstekende adviezen sommelier Danny.

Julemont**
In Château Wittem is restaurant Julemont te vinden. Onder leiding van chef Guido Braeken worden unieke combinaties van smaken geserveerd, bekroond met twee Michelin sterren. Met de prachtige kasteeltoren, heeft dit restaurant een sprookjesachtig voorkomen.

Basiliek
De Basiliek is pas sinds kort overgedragen aan Yornie van Dijk, die al 3,5 jaar chef was bij het restaurant. Verfijnd en fris zijn termen die je terugvindt in het restaurant. Zowel in de uitstraling als in het menu. In de Basiliek kan je zowel a-la-carte eten als een verassingsmenu van 5, 6 of 7 gangen kiezen.

Restaurant 273
Ook Restaurant 273 is relatief nieuw in de wereld van fine dining. In 2021 opende chef Tommy den Hartog het restaurant in zijn geboortestad. ‘Mijn kaart is een wereldreis, elk gerecht neemt je mee naar een nieuw land,’ aldus Tommy.