Bier, Kaas & Wijn

In samenwerking met: Bourgondisch Lifestyle, Bier & Co en Smaragd Wijnen.

Een bijzondere proeverij met kaas, bier & wijn.

Bij het combineren van kaas wordt in de hedendaagse gastronomie vaak gedacht aan en gewerkt met (versterkte) wijn. Toch is bier en kaas een klassieke combinatie die te lang vergeten is geweest. Samenvattend: Bourgondisch Lifestyle, Librije’s kaasleverancier uit Beverwijk, kiest prachtige kazen. Smaragd Wijnen zoekt bij elke kaas een perfecte wijn en Rick Kempen van Bier&Co een perfect bier. De deelnemer proeft alle combinaties en kiest per kaas de lekkerste combinatie.

Cheese war:
Volgens de klassieke regels van de hogere gastronomie drinkt men doorgaans wijn bij het eten. Wijn is een drank met complexiteit en een grote diepgang, en een eindeloze variëteit in smaak. De kunst is om een prachtige balans te vinden in de smaakcompositie tussen de wijn en het gerecht, de Wine-pairing.

Maar waarom zou dat niet met bier kunnen? De “cheese war” is een spelletje dat oorspronkelijk is bedacht door een Amerikaanse bierbrouwer. Van te voren wordt er een kaasselectie bedacht. De ene partij selecteert daarbij de bieren, de andere de wijnen. Door te proeven wordt er en ‘winnaar’ gekozen. Natuurlijk gaat het niet om de winnaar in deze ‘oorlog’, maar om het verbreden van de horizon en het vinden van nieuwe, verrassende combinaties.

Deelname enkel o.b.v. door aan te melden , beschikbaarheid is beperkt.